Articol Sport.ro. Campionatul European de Karate, Budapesta

Performanta uriasa pentru Romania in Karate-ul olimpic! Un titlu european, doua medalii de argint si locul 10 pe natiuni

Autor: Sport.roLuni 10 Februarie 2020, 14:38

Romania a obtinut rezultate excelente la Campionatul European de Karate pentru cadeti, juniori si U21.

Lotul national de Karate al Romaniei a obtinut rezultate excelente in anul in care Jocurile Olimpice vor gazdui, pentru prima data in istorie, si proba de Karate. Sportivii romani au participat la Campionatul European pentru cadeti, juniori si U21 de la Budapesta, Ungaria, obtinand o medalie de aur, doua de argint, trei locuri 7 si doua locuri 9!

Competitia a fost organizata de World Karate Federation, cea care este afiliata la Comitetul International Olimpic, si care permite un singur sportiv de tara pe categorie, la fel ca la celelalte jocuri olimpice. La eveniment au participat 1185 de sportivi din 52 de tari, delegatia Romaniei continand 32 de sportivi.

La finalul competitiei, Romania a ocupat locul 10 pe natiuni, la egalitate cu Grecia, inaintea unor tari extrem de puternice in Karate, ca Germania, Croatia sau Serbia. Primele locuri au fost ocupate de Turcia, cu 6 medalii de aur, 3 de argint si 6 de bronz, Franta, cu 4 medalii de aur, 2 de argint si 4 de bronz si Azerbaijan, cu 4 medalii de aur, 1 de argint si 3 de bronz.

Rezultatele sunt exceptionale, fiind pentru prima data in istoria Karate-ului olimpic roman cand un sportiv castiga medalia de aur la un Campionat European. In toata istoria acestei discipline, au fost doar medalii de bronz la campionate europene si mondiale, castigate de Claudia Ionita (2006 Helsinki) si Stefania Sandu (2001 Sofia, 2002 Madrid si 2009 Zagreb), aceasta din urma fiind si antrenoare a lotului national.

Iata mai jos rezultatele obtinute de sportivii romani:

– Leonard Moise (CS Dinamo/ CS Scorpion) – Locul I, kumite cadeti +70 kg.
Au fost inscrisi 33 de sportivi, Leonard invingand, in ordine, sportivi din Marea Britanie, Polonia, Ungaria, Rusia si, in finala, Cehia.

– Maria Cristina Coman (CS Dinamo) – Locul 2, kumite cadete +54 kg.
Au fost 36 de sportive inscrise, Maria invingand, in ordine, sportive din Muntenegru, Suedia, Slovacia, Azerbaidjan si, in finala, a fost invinsa de sportiva din Bielorusia.

– Florentin Tanas (CS Otopeni) – Locul 2 – kumite juniori +76 kg, intr-o categorie in care au fost inscrisi 36 de sportivi, a invins succesiv sportivii din Marea Britanie, Muntenegru, Cehia, Ungaria, Franta, iar in finala a fost invins de catre reprezentantul din Azerbaijan.

– Bianca Alexandra Iorga (CS Rapid) – Locul 7 – kumite juniori -53 kg, intr-o categorie in care au fost inscrisi 35 de sportive.

– Alexandru Gabriel Anghel (CS Otopeni) – Locul 7 – kumite juniori -61 kg, intr-o categorie in care au fost inscrisi 39 de sportivi.

– Miruna Mihaela Malauta (CS Jiul Petrosani) – locul 7 – kumite U21 -61 kg, intr-o categorie in care au fost inscrise 32 de sportive.

– Petru Comanescu (CS Sagitarius) – Locul 9 – kata cadeti, 32 de sportivi au fost inscrisi la aceasta categorie.

– Pavel Goicea (ACS Karate Ploiesti) – Locul 9, kumite cadeti, -53 kg, 40 de sportivi au fost inscrisi la aceasta categorie.

CAMPIONATUL EUROPEAN DE KARATE SHOTOKAN ESKU, ORADEA, 22.02.2020

In data de 22.02.2020, CS SCORPION BUCURESTI - CSS DINAMO, a participat la Campionatul European de Karate Shotokan ESKU, la Oradea, cu 13 sportivi la probele de kumite WKF si Kumite Shobu Ippon. La capatul acestei competitii, destul de puternica, ce s-a intins pana peste miezul noptii, sportivii noștri au reusit sa obtina 6 medalii de aur, 5 medalii de argint si 7 medalii de bronz.

Medalie de aur :
Moise Leonard (kumite wkf și kumite shobu ippon), Manica Antonia (kumite wkf și kumite shobu ippon), Mănică Briana (kumite wkf), Pavel Livia (kumite wkf)

Medalie de argint: Cernea Alexandru (kumite wkf), Păun Andrei (kumite wkf), Manica Robert, kumite wkf), Pavel Livia (kumite shobu ippon), Ungureanu Andrei (kumite U21 shobu ippon)

Medalie de bronz: Smeu Alexandra (kumite wkf și kumite shobu ippon), Mănică Briana (kumite shobu ippon), Ungureanu Andrei (kumite seniori shobu ippon), Badea Cătălin (kumite seniori shobu ippon), Marin Cristian (kumite seniori wkf), Baltaretu Cosmin (kumite wkf)

Felicitări tuturor!

CUPA OKINAWA , 15.02.2020, IZVORANI

CS SCORPION BUCURESTI a participat la Cupa Okinawa , in data de 15.02.2020, cu un efectiv de 30 de sportivi si a obtinut 6 medalii de aur, 8 medalii de argint si 8 de bronz.
Sportivii premianți sunt:
Medalie de aur:
1. Coporan Antonio - kumite,
2. Matasaru Natalia - traseu,
3. Becheanu Isabelle - traseu,
4. Mihalache Ianis - traseu,
5. Gheorghe Maya - kumite
6. Marin Cristian - kumite seniori
Medalie de argint
1. Vitelaru David - traseu,
2. Obeada Annabel - traseu,
3. Mihalache Ianis - makiwara,
4. Tiura Sofia - makiwara,
5. Marin Orlando - kumite seniori
6. Pavel Darius - kumite
7. Ion Eric - kumite
Medalie de bronz :
1. Vitelaru David - kumite non-stop,
2. Pascu Ștefan - kata,
3. Tiura Sofia - kumite,
4. Pavel Livia - kumite open,
5. Smeu Alexandra - kumite open,
6. Pavel Darius - kumie non stop
7. Ungureanu Andrei- kumite seniori
8. Chiliban Adriana - kumite

Felicitari tuturor!

CAMPIONATUL EUROPEAN DE KARATE EKF, BUDAPESTA 6-9.02.2020

CS SCORPION BUCURESTI - CSS DINAMO, a participat prin intermediul lotului national , cu doi sportivi la Campionatul European EKF, ce s-a desfasuat la Budapesta in perioada 6-9 februarie 2020: Pavel Livia si Moise Leonard.

Din pacate, Livia a pierdut in primul tur al competitiei.

In schimb, Moise Leonard, a facut istorie pentru Federatia Romana de Karate si pentru tot karate-ul romanesc, obtinand prima medalie da aur european EKF, din istorie.
LEONARD MOISE - Locul I, kumite cadeti +70kg.
33 de sportivi pe categorie, unul de tara. Am trecut peste sportivi din Marea Britanie, Polonia, Ungaria, Rusia si in finala, Cehia.

Petrecere sfarsit de an – CS SCORPION BUCURESTI

Petrecerea de sfarsit de an a clubului nostru.
Au fost premiati sportivii si instructorii nostri, care contribuie si au contribuit la succesul clubului de-a lungul timpului.
Sportiva anului 2019 a fost desemnata domnișoara Manica Antonia, castigatoare a unei medalii de bronz la Youth League Limassol 2019.